همه روزه از ساعت 7 صبح الی 7:45 عصر (بجز تعطیلات رسمی)

پذیرش نسخه از ساعت 7 صبح الی 7:45 عصر امکان پذیر است.

نمونه گیری (در صورت وجود شرایط لازم) از ساعت 7 صبح الی 7:15 عصر انجام می پذیرد.

در مورد آزمایشاتی که نیاز به ناشتایی دارند، مراجعین محترم باید شرایط ناشتایی را رعایت نموده و صبح ها مراجعه نمایند.

اکثر جواب های آزمایش معمولا طی همان روز نمونه گیری آماده می گردند، اگرچه تست های تخصصی نیاز به زمان بیشتری دارند که همکاران پذیرش آزمایشگاه به اطلاع شما خواهند رساند.

برای آزمایشاتی نظیر قند٬ چربی های خون (کلسترول و تری گلیسیرید)، کلسیم، فسفر، آهن خون و… ناشتا بودن فرد ضروری است.

ساعت ناشتایی برای آزمایشات چربی (Col و Tg – کلسترول و تری گیلیسیرید) 12 تا 14 ساعت و قند خون ناشتا (FBS) 10 تا 12 ساعت می باشد.

اگر توصیه ای از طرف پزشک دریافت نکرده اید، غذای عادی و روزانه اما سبک میل شود.

اگر پزشک شما در این مورد هیچ توصیه ای نکرده است، بهتر است 10 الی 12 ساعت ناشتا باشید. ناشتایی به معنی آن است که از مصرف هر نوع غذا و آشامیدنی (به جز آب) پرهیز نمائید. بیشتر شدن زمان ناشتایی موجب جواب مثبت و منفی کاذب می گردد.

اول وقت (7 صبح)

بعد از صرف آخرین لقمه صبحانه٬ زمان 2 ساعت در نظر گرفته شود.

می توان برای انجام آزمایشات تیروئید ناشتا نبود٬ ولی ترجیحا از میل نمودن غذاهای چرب خودداری گردد.

خیر٬ ولی توصیه می شود برای اکثر آزمایش های معمول ادرار٬ اولین نمونه صبحگاهی جمع آوری شود.

خیر، اما توصیه می شود از صرف نمودن غذاهای چرب اجتناب گردد. میزان VD در فصول پاییز و زمستان در پایین ترین سطح خود قرار دارد این زمان بهترین وقت برای انجام آزمایش VD3 می باشد.

توصیه می گردد زمان مراجعه به آزمایشگاه به گونه ای تنظیم شود که قبل از مصرف نوبت شیر بعدی نمونه گیری انجام شود. مثلا چنانچه نوزاد شما هر چهار ساعت شیر می خورد٬ سه ساعت و نیم بعد از آخرین تغذیه نوزاد با شیر٬ نمونه گیری انجام می شود.

برای پذیرش شما٬ نسخه پزشک معالج مورد نیاز است٬ در غیر این صورت اگر شخصا تقاضای انجام آزمایشات روتین (معمولی) را دارید، ضروری است فرم مخصوص انجام آزمایش را از همکاران ما در قسمت پذیرش دریافت و پس از تکمیل آن تحویل بفرمایید.

برای اطلاع از نحوه انجام آزمایشات خاص٬ شرایط ناشتایی٬ تعیین زمان خاص برای نمونه گیری برخی آزمایشات و یا آمادگی قبل از آزمایش٬ با شماره 46825323 تماس گرفته و یا بصورت حضوری به آزمایشگاه مراجعه فرمایید. همکاران ما پاسخگوی سوالات شما عزیزان خواهند بود.

تمامی قیمت ها بر اساس مصوبات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای بخش خصوصی تنظیم شده و در اغلب موارد مشمول بیمه های مختلف می باشند. هزینه آزمایش بصورت حضوری ارائه می شود.

بدلیل استفاده از تجهیزات و کیتهای متنوع تخصصی در بعضی از آزمایشگاهها که این وسایل و کیت ها ارزششان چندین برابر می باشد. تعرفه های جداگانه هم تصویب گردیده اند. از این رو قیمتها متفاوت می باشند. آزمایشگاه قدس همواره سعی بر استفاده از بهترین مواد و کیت ها با کمترین حاشیه سود نموده و تنها هدف مجموعه ارائه خدمات مطلوب و مفید با برترین کیفیت و قیمت متعادل و منصفانه به مراجعین می باشد.

بله. از آنجائی که در آزمایشگاه های مختلف از دستگاه ها و کیت ها و روش های مختلف استفاده می شود و در برخی موارد حتی در یک آزمایشگاه بدلیل نبودن کیت مارک قبلی، ممکن است از کیت با برند دیگری استفاده شود، از این رو نرمال ها و واحدهای آن آزمایش با هم فرق میکند و در نهایت جوابها کمی متفاوت خواهند بود. البته نمی توان منکر این موضوع باشیم که در آزمایشگاه های مختلف، جواب ها به علت سهل انگاری پرسنل، استفاده نکردن از کیت های مرغوب و خطاهای آزمایشگاهی با هم متفاوت باشند. از این رو مراجعین بایستی با بصیرت بیشتری نسبت به انتخاب آزمایشگاه مبادرت ورزند.

بدلیل این که آزمایشگاه های مختلف از کیت های متفاوت و دستگاهای مختلف استفاده می نمایند بنابراین چون با واحدهای متفاوت گزارش می شوند لذا بهتر است به نرمال های جلوی آزمایش توجه شود. البته نمی توان منکر این مطلب بود که کیفیت آزمایشها درآزمایشگاهها با هم متفاوت می باشند.

بله در صورت درخواست انجام شده و جواب آن در مدت زمان 30 دقیقه الی 1 ساعت آماده می شود.

بله در صورت درخواست به صورت اورژانس انجام می شود.

بله. در صورت مراجعه قبل از ساعت 11، جواب آزمایش تا ساعت 14 و در صورت مراجعه از ساعت 11 الی 17، جواب آزمایش تا ساعت 19:30 آماده می شود.

در بزرگسالان حداقل 20 تا 30 سی سی و در اطفال 10 تا 20 سی سی.

در صورتیکه نمونه ادرار برای آزمایش کامل ادرار یا کشت ادرار (در ظرف مخصوص آزمایشگاه) جمع آوری شده باشد٬ توصیه می گردد در کمتر از یک ساعت به آزمایشگاه منتقل شود. در غیر این صورت نمونه در دمای 4 درجه حداکثر تا 24 ساعت قابل نگهداری است. نمونه های مدفوع باید هر چه زودتر به آزمایشگاه تحویل داده شوند٬ در غیر این صورت حداکثر تا 24 ساعت می توان نمونه های مدفوع با قوام طبیعی را در یخچال نگهداری نمود. نمونه های مدفوع برای آزمایشات کشت (میکروب شناسی) و نمونه های اسهال حتما باید تازه باشند.

با دستگاه کواگولامتر انجام می شود.

بله، این امکان با هماهنگی قبلی وجود دارد. در صورتی که به آزمایشگاه نیامده اید، با شماره تلفن 46825323 و 46860506 تماس بگیرد.

گاهی برای اطمینان از نتیجه به دست آمده، ارزیابی یا درمان بیماری، در بعضی موارد نیاز به تکرار آزمایش می باشد.

درخواست آزمایش از سوی پزشک معالج٬ بخشی از مراحل تشخیص پزشکی بیماری در کنار معاینات بالینی و انتخاب مناسب ترین درمان برای شما می باشد. اگر سوال مبهمی ذهن شما را به خود مشغول کرده است بهتر است آن را با پزشک خود درمیان گذاشته و با وی مشورت نمائید.

برای آزمایشات تعیین گروه خونی٬ بارداری و آزمایشات آزاد، ارائه کارت شناسایی معتبر الزامی می باشد.

تفسیر جواب آزمایش باید توسط پزشک معالج انجام گیرد. پزشک در صورت لزوم با آزمایشگاه مشاوره لازم را خواهد داشت.

با وجود اين كه اكثر نوزادان سالم به دنيا مي آيند؛ اما حدود ۳-۲ درصد نوزادان در هنگام تولد، دچار نقايص مادرزادي هستند. از شايع ترين اين بيماري ها می توان به سندرم داون (منگليسم)، نقايص لوله عصبي و سندرم تريزومي ۱۸ اشاره كرد. آزمايش هاي غربالگري دوران بارداري براي بررسي و تشخيص به موقع اين ۳ بيماري انجام مي شوند.

اين بيماري ها معمولاً در فرزندان خانواده هايي ايجاد مي شوند كه سابقه نقايص مادرزادي را ندارند و بنابراين انجام آزمايش هاي غربالگري بارداري را نه تنها به زوج هاي در معرض خطر اين بيماري ها بلكه به تمام زوج هايي كه فرزندي در راه دارند توصيه مي كنيم، اما بايد بدانيد كه جواب هاي نگران كننده اين آزمايش ها به معني تولد فرزند غير عادي نيست. اين آزمايش ها قطعاً به هيچ عنوان براي تشخيص بيماري هاي مادرزادي طراحي نشده اند؛ نتايج غيرطبيعي آن ها به معناي قطعيت نقص مادرزادي در نوزاد نيست، نتايج قطعيت نقص مادرزادي در نوزاد نيست، نتايج غيرطبيعي بايد با انجام آزمايش هاي تكميلي ديگري، پيگيري و تأييد شوند.

آزمايش هاي غربالگري به ۲ صورت انجام مي شوند.

غربالگري ۳ ماهه اول

اين آزمايش كه بين هفته هاي ۱۳-۱۱ بارداري انجام مي شود، براي بررسي احتمال خطر سندرم داون و تريزومي ۱۸ انجام مي شود و شامل آزمايش خون و سونوگرافي است.

– آزمايش خوني: در اين روش مقدار ۲ نوع پروتئين وابسته به بارداري خاص در خون مادر اندازه گيري مي شود.
– سونوگرافي: به كمك سونوگرافي تجمع مايع پشت گردن جنين اندازه گيري مي شود؛ تجمع اين مايع پشت گردن جنين طبيعي است؛ اما اگر اين مايع از حد معيني بيشتر باشد و در عين حال آزمايش خوني فوق هم نتيجه غير طبيعي داشته باشد، مي توان نتيجه گرفت كه احتمالاً اين چنين در خطر افزايش نقايص مادرزادي و اختلالات كروموزومي (سندورم داون و تريزومي ۱۸) است.

اگر جواب ۲ آزمايش فوق نگران كننده بود، بايد پزشك، با آزمايش هاي تشخيصي، قطعيت اين بيماري ها را بررسي كند. يكي از آزمايش هاي تشخيص قطعي، نمونه گيري از پرزهاي جفت است.

اگر جواب آزمايش هاي فوق طبيعي بود، اگر اين آزمايش ها خطر خاصي را نشان نمي دادند، به مادر باردار پيشنهاد مي شود كه آزمايش هاي غربالگري ۳ ماهه دوم را انجام دهد.

غربالگري ۳ ماهه دوم

اين آزمايش ها بين هفته هاي ۲۲-۴۱ بارداري انجام مي شوند.

– آزمايش خون: اين آزمايش ها چند نوع هستند كه در نوع چهارگانه آن، مقدار ۴ پروتئين به خصوص در خون اندازه گيري مي شود. اين مواد به طور طبيعي در خون مادر باردار وجود دارند. اين آزمايش نوع سه گانه هم دارد كه هزينه كمتری دارد.

در بدن جنين يك پروتئين اصلي ساخته مي شود (EPa) كه از طريق ادرار جنين وارد مايعي كه جنين در آن شناور است مي شود. سپس به خون مادر راه يافته و وارد جريان خون مادر مي شود. اگر تنها همين پروتئين درخون مادر افزايش يافته باشد، مي توان احتمال داد كه لوله عصبي جنين باز شده است. زيرا با باز شدن اين لوله مقادير بيشتري از اين پروتئين به مايع جنيني و در نهايت خون مادر منتشر مي شود. در صورت غير طبيعي بودن ميزان اين ۴ ماده، مانند آزمايش هاي غربالگري ۳ ماهه اول، بايد سراغ سونوگرافي رفت.

– سونوگرافي: با انجام سونوگرافي مي توان ۳ بيماري سندرم داون، باز بودن لوله عصبي جنين و تريزومي ۱۸ را بررسي كرد. اگر نتيجه سونوگرافي، احتمال خطر بيماري را نشان دهد، بايد آزمايش هاي تشخيص قطعي را هم انجام داد. مثلاً نمونه برداري از مايعي كه جنين در آن شناور است. در اين نمونه برداري ميزان هورمون ها و سلول هاي جنين، تحت بررسي كروموزومي قرار مي گيرند.

خونسرد باشيد، نتيجه مثبت آزمايش هاي غربالگري نشانه افزايش خطر است و لزوماً به معناي ابتلاي جنين نيست. لازم است به مادران باردار بگوييم. كه با مثبت بودن نتيجه آزمايش هاي غربالگري نبايد سراسيمه بشوند؛ تنها ۶ درصد از تمام نمونه هاي مثبت غربالگري جنين به بيماري هاي فوق مبتلا هستند كه اطمينان از ابتلا به آن ها، با آزمايش هايي كه توضيح داده شد، به اثبات مي رسد، در هر صورت حفظ آرامش و منطقي بودن، بهترين برخوردي است كه مي توانيد با اين قضيه داشته باشد.

آينده را تضمين كنيد:

– آزمايش هاي غربالگري باعث مي شود كه مادر دوران بارداري را با خيال آسوده تري طي كند.

– پزشك و مادر از سلامت جنين مطمئن شوند.

– با انجام اين آزمايش ها والدين از نوزادي كه قرار است به زودي متولد شود اطلاعات روشن تري دارند و مي توانند براي او تصميم گيري و برنامه ريزي بهتري داشته باشند.

– انجام اين آزمايش هاي دقيق، به خصوص در ۳ ماهه اول، بسيار مفيد است؛ مسلماً اگر مادري اين آزمايش ها را به ترتيب انجام داد و با آزمايش هاي تشخيص قطعي، بروز اختلالاتي در جنين او ثابت شد، مي تواند با اجازه پزشكي قانوني، به موقع جنين خود را سقط كند.

بيماري هاي سه گانه

  1. سندرم داون: در اين بيماري به دليل اختلالات تقسيم سلولي، ترتيب طبيعي كروموزوم ها به هم مي ريزد و در نتيجه سلول ها به جاي ۴۶ كروموزوم، ۴۷ كروموزوم دارند. كروموزوم ها قسمت هايي در سلول هستند كه باعث تمام ويژگي هاي ظاهري و روحي و حتي جنسيت افراد مي شوند. همين يك كروموزوم اضافه مي تواند تمام عملكرد و رشد بدن را از همان ابتداي تشكيل سلول تخم در بدن مادر تحت تأثير قرار دهد. نوزادي كه با اختلال كروموزومي داون به دنيا بيايد، دچار ويژگي هاي غير عادي روحي و جسمي است. و مراحل رشد روحي و جسمي را با تأخيرهاي زياد طي مي كند. مثلاً نمي تواند تا سال ها راه برود، صحبت كند و…
  2. سندرم تريزومي ۱۸: اين بيماري هم كه به دليل يك افزايش غير طبيعي كروموزمي هنگام تقسيم سلولي است. سبب معلوليت هاي ذهني و جسمي زيادي مي شود كه ادامه حيات در متولدين با اين بيماري بسيار دشوار و طاقت فرسا خواهد بود.
  3. نقايص لوله عصبي: نقصل لوله عصبي يكي ازجدي ترين نقايص هنگام تولد است. در اين حالت ستون فقرات و نخاع و مغز دچاراختلالاتي هستند و به طور متناسب تكامل نيافته اند و از آن جا كه نخاع پل ارتباط مغز با تمام اعضاي بدن است، با وجود چنين مشكلي احتمال زنده ماندن چنين نوزاداني بعد از تولد، تقريباً صفراست، زيرا با چنين نقصي بيشتر اندام هاي اصلي از جمله اندام هاي حركتي و حتي كليه و مثانه فلج مي شوند.

کراتینین نوعی پروتئین است و حاصل متابولیت های عضلانی می باشد. این پروتئین در خون آزاد می شود و میزان اضافی آن توسط کلیه ها دفع می شود. در واقع کار کلیه ها فیلتر کردن مواد و پروتئین ها از قبیل پروتئین کراتینین است. میزان نرمال کراتینین در خون برای خانمها باید بین 1/1 تا 5/0 و برای آقایان 2/1 تا 6/0 میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد. میزان کراتینین در افراد جوان به خصوص آقایان به علت بیشتر بودن میزان عضله بالاتر است و بر عکس در افراد مسن که عضلات به مرور تحلیل می روند کمتر است. ولی به طور کلی اگر میزان کراتینین در خون به 10 و بالاتر برسد نشانه آسیب شدید کلیوی می باشد. کراتینین به دلایلی چون بیماری های قلبی، بیماریهای کلیوی، کم شدن آب بدن و… بالا رود.

در مرحله اول برای کاهش میزان کراتینین به فرد توصیه می شود در روز به میزان کافی آب مصرف کند. همچنین با رعایت رژیم غذایی مناسب فرد می تواند به کاهش آن در خون کمک کند. به طور مثال به فرد توصیه می شود کمتر از نمک استفاده کند و از ویتامین ها بیشتر مصرف کند. همچنین برخی دم نوش های گیاهی می توند کمک شایانی به کاهش کراتینین بکند مانند مصرف چای بابونه. درصورت نیاز پزشک به فرد دارو تجویز می کند.

خیر ولی حداقل باید 2 تا 3 ساعت ازبیدار شدن فرد گذشته باشد و فرد طی حداقل 12 ساعت گذشته رابطه جنسی نداشته باشد.

پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می شود. دو مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است. وقتی مقدار این دو ماده در خون بالا می رود، نشان دهنده این است که توانایی کلیه ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است. به همین دلیل برای سنجش سطح عملکرد و فعالیت کلیه ها از آزمایش ادرار، تصفیه کراتینین، استفاده می کنند.اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر ۲ می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذایی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهد شد. ولی اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای ۶-۵ و اوره بالا باشد و علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد، با تشخیص پزشک نیازبه دیالیز می باشد.

بیماری های مختلف، آسیب دیدگی ها، داروها (داروهای مدر، ملین ها، آنتی بیوتیک ها) و برخی روش های درمانی خاص نظیر شیمی درمانی و تغذیه از راه تزریق (TPN) عواملی هستند که عموما سبب عدم تعادل پتاسیم و سدیم می گردند. علل افزایش پتاسیم خون عبارتنداز نارسایی حاد کلیه، بیماری مزمن کلیه، بیماری آدیسون (نارسایی غده فوق کلیوی یا آدرنال)، الکلیسم (اعتیاد به مصرف الکل) و یا اعتیاد شدید به مواد مخدر، بازدارنده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتنسین، تخریب گلبول های قرمز در اثر جراحت یا سوختگی، مصرف بیش از حد مکمل پتاسیم، دیابت نوع یک و… شایع ترین علت کاهش پتاسیم خون، دفع بیش از حد پتاسیم از طریق ادرار در اثر مصرف داروهای دیورتیک (ادرارآور) می باشد. معمولا وقتی پزشک برای تشخیص بیماری فعلی شما و یا کنترل داروهای مصرفی تان، آزمایش خون برایتان می نویسد، میزان بالای پتاسیم خون معلوم می شود.

با آزمایش چکاپ کامل امکان تشخیص سلامتی و زودرس بسیاری از بیماریها امکان پذیر می گردد. تشخیص زودرس بیماریها به علت میسر ساختن درمان موثرتر، کاهش عوارض بیماریها و نیز کاهش هزینه های درمانی امروزه در علم پزشکی مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در چکاپ کامل با شناسایی عوامل خطر ساز مانند افزایش کلسترول و قند خون می توان از ابتلا به بیماریهای قلبی یا پیشرفت آنها جلو گیری کرد. افزایش کلسترول خون با افزایش خطر سکته های قلبی و مغزی همراه است. بنابراین اطمینان از طبیعی بودن میزان کلسترول خون به خصوص برای افراد بالای 50 سال ضروری است. این تست ها شامل :

  • آزمایشهای غربالگری کلسترول: کلسترول، LDL،HDL ، تری گلیسرید
  • آزمایشهای بررسی سلامت کبد: بیلی روبین، پروتئین، آلبومین، آنزیم های کبدی، HBs Ag،HBs Ab ،GGT و…
  • شمارش کامل سلولهای خون CBC به منظور تشخیص کم خونی، ناقلین تالاسمی و…
  • آزمایش های بررسی عملکرد تیروئید و دیابت: قند ناشتا، هموگلوبینA1c ، T4، TSH، T3
  • آزمایش های بررسی سلامت کلیه و مجاری ادراری: اوره، کراتینین،eGFR ، آنالیز ادرار و کشت ادرار و…
  • آزمایش مدفوع و خون مخفی: برای تشخیص زودرس سرطان روده بزرگ
  • آزمایش غربالگری بدخیمی: PSA،Free PSA برای پروستات آقایان؛CA 125  و پاپ اسمیر برای خانمها می باشد.

آزمایشگاه تخصصی قدس طرف قرارداد با بیمه‌هایی چون: تأمین اجتماعی، خدمات درمانی، بیمه سلامت، نیروهای مسلح، کمیته امداد، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران “هما”، بانک مرکزی، بیمه سلامت روستائیان، بیمه آتیه سازان حافظ، بیمه ایران، بیمه سینا، بیمه آسیا، بیمه دانا، بیمه البرز، بیمه کوثر، بیمه ملت، بیمه سامان و بیمه دی (بنیاد شهید و ایثارگران) می‌باشد.